7 Aralık 2012 Cuma

Didaktik Papağan

Sınavın bitimine bir dakika kala, sınıftan çıktı A. "Hocam, 'yeminle' çok özledim sizi, " ilk sözü oldu.Ben de onları özlemiştim ama söylemedim bunu A.'ya. "Neden özledin?"diye sordum. İçimden de nedenler önemlidir, sorunun yanıtını veremiyorsan çok da "önemli" bir özlem yoktur diye geçirdim. (O an geçirmediysem de şimdi geçiriyorum "içimden" bunu, çok mu geç kaldım..geç kalır mı özlemler vs.. :P) önemseme..) A. günü olduğu gibi yaşıyordu: "Valla hocam, çok özledim," dedi. Neden vermedi. Şimdi de Demet söylüyor: "Özlemek neydi?" diye... sorguluyor da: "Niye bizi kül ettin?" Boşverelim, önemsemeyelim. A.'ya dönelim. A.'dan sonra sınıftan K. çıktı. "Hocam, kaldım ben ya, "dedi. "Sizi çok özledim," dedi K. de.
Bugün hazırladığım sınavın karşısında yıkılan çok öğrenci oldu.. Çok doğru hazırlanmış bir sınavdı. "Düşünün," dediğim bir sınavdı. Kalsalar da "düşünerek" kaldılar diye seviniyorum. Düşünerek kalmalarının yanı sıra özleniyor olduğuma da sevinirdim ama "neden" sunamadılar diye sevinemedim. Nedensiz sevmek de özlemek de olmaz malum. Bana malum. Boşlukları doldurmaktan ibaret değilse sınavlar, iyi sınavlardır. Sevmek ve özlemek de boşlukları doldurmakla eşdeğer olmamalı. Düşünerek sevmeli ve özlemeli. Yapamıyorsan da sevdim ve özledim dememelisin.*

*Didaktik papağan:)
* Yukarıda karşılığı olmayan bu yıldızın anlamı: "İnci de kapatıldı. Ne acı." "Ben bizi unutmam. Yolcuyuz hayatta, " bir de.

5 yorum:

Onur Diribaş dedi ki...

Sevgi anlaşmak değildir. Nedensiz de sevilir.
Bazen küçük bir an için. Ömür bile verilir.

;)

Hayal Kahvem dedi ki...

Selam Karoshi, ne efkâr hissettiriyorsa bana, özlem nedeniyle olduğunu anlıyorum biliyor musunuz?

özlem=efkâr yani:)

Şimdi yazmışsınız ya İnci'de kapatıldı diye. Hissediyorum. Çok fena efkârlanacağım. Böyle işte.

Gizli Not: Öğrenciler öğretmenlerini özlemişler ya, gizli bir efkâr vaziyeti gizli bence. Diğer sınavlar öğrencilere basit gelmiş demek ki. Bu hocanın zor sınavlarını özlemişler besbelli:)

Karōshi dedi ki...

Onur, uydurma yok öyle bir şey:=) Bir anmış bir ömürmüş ammannnn boş işler boşşş:P

Sevgili Hayal Kahvem, tatlı tatlı efkarlansak tatlı tatlı özlesek hep değil mi? Dozunu kendimiz ayarlayabilsek yani:) İnci bende de aynı hisleri uyandırdı. Halbuki ne zamandır gitmedim de, ama o orada durmalıydı. Bugünkü halini gördüm demin de.. :(
Öğrencilerden en yaramaz olanları beni özler hep.. Zaten belli bir süreden sonra anneleri sanmaya başlıyorlar:):) Ben sizin anneniz değilim sözünü sık sık tekrar ediyorum son senelerde. Yaşlanmaya başladım sanırım:)

U.T dedi ki...

Sevişiyorsam özlerim gerisi traş ;)

Karōshi dedi ki...

E işte bol bol sevişmeli özlemek istedikçe ya da.. İyi demişsin!