21 Aralık 2012 Cuma

Başka Bir Şey

Beklemediğim gibi yaşadım günü. Kar yağacak dediler, yağdı. İkinci "sabah kahvemi ve sigaramı" içerken, somurtmuyordum da. Kar taneleri-rahatsan- içine illa huzura benzer şeyler yağdırır. Öyleydim; köşede-aynı köşede- durmuştum. İlk sabah kahvemi ve sigaramı içerken, yalnızca hafif hafif dökülüyordu kar. İkincilere geçtiğimde, bahçedeki tahta masaların üstü bembeyazdı. Kaç santimdi ama bilemem, hep öyle anlatılır ya. Metrelerle bir de.. Ama ben bilmem, sayılardan da anlamam ki. Bembeyazdı bana göre.. böyle anlatabilirim "bembeyaz".  Demek ki çoğalmıştı yağmalar ve yere düşüşler.. Yağdı kar; düştü kar. Ben gülümsedim.
Üç öğrenci, "coşmuşlar",  tahta masaların üstündeki karı alıp birbirlerine attılar. Adına bildik, kartopu dediler:)  Kartopunun biri, erkeklerden birinin kafasına geldi. Diğeri, "diğer" erkeğe. Üçüncü de, "pek kıyamadılar" diye kızın kafasını, "istenir" şekilde sıyırdı geçti. Kız, "N'apayım, Adana'da kar mı görüyorum ben??!!!!" dedi. "Bu benim kaçıncı karım ki?" dedi.  Gene gülümsedim, ikinciydi bu da. Gülümsemedim, güldüm:):) Onlar da bana baktılar ve güldüler.  Ben başka şeye, onlar başka şeye güldü-çok büyük ihtimal- ama önemli olan, "gülümsemeden", "gülüşe" geçişti.  Bana da bir "kartopu" lazım mıydı? Lazımdı. Bana atan olsa, daha da çok GÜLERDİM::):) Beklemediğim gibi, "gene" gülerim, hem güldüm de. İkinci ya da üçüncü kez. Sayılardan anlamam ama gülüşleri tanırım ve severim. Kartopları, bunun nedeni.. desem de değil -ki. Başka bir şey. Huzura benzer bir şeyler yağdı. Ben de gülümsedim, sonra da güldüm. Bir de resim çizdim ama yarım.. kaldı. Yazmadan önce başladım, ama zamanı tutturamadım. Ayrı kaldılar zamanda, "yazdığım" ve "çizdiğim". Ayrı kalmaları gerekiyormuş ki öyle oldular.

8 yorum:

Kızıl dedi ki...

kar topu oynasak, huzur yağdırsak birbirimize attığımız anda bölünen parçalarla.. herkese yağsa o huzur.. hı, ne dersin?

Karōshi dedi ki...

tamam değilse de olabilir derim, ne diyeceğim:) güzel şeyleri vaad eden, kartoplarına hayır demem.
P.S. bölünmesek de, gene de "huzurlu" olsak?? daha iyi değil mi?

Kızıl dedi ki...

biz bölünmeyeceğiz ki babe.. kartopunu hızla atınca hani minicik tanecikler geride kalır da düşer ya yere.. ya da hava da savrulurken kardan top dağılır hafiften, ondan bahsediyorum.

bir de, huzur yanı başımızda aslında :) valla bak.

p.s; pozitif olmayı neye borçluyum ben bilmiyorum. özellikle son zamanlarda. pollyannacılık falan da oynadığım yok ama, çözemedim gitti..

Karōshi dedi ki...

senin için seviniyorum ama ben.. hep böyle düşün ki- öyle de yaşam.. ben yatıyorum mesela şimdi, çünkü uyumak çok önemli:) bu da başka bir huzur..

Kızıl dedi ki...

Bugün evde oldugun için çok mutluyum. Evet evet yanlış anlamadın, sen evde oldugun için ben mutluyum :)

Bir de ikinci yorumumda ki "da" birleşik, "havada" yani.. Sen doğrusunu biliyorsun tabii de bilmeyenlerin kafası karışmasın şimdik yassssıkk olur yoksaaaam..

Karōshi dedi ki...

Sabah erken kalktım ama uyumaya devam ettim:=) Sonra onikide kahvaltı yaptım:) Sonra TV başında yeniden uyudum. Ve şimdi uyandım:) Türk kahvemi içiyorum.. gene sevin diye anlattım bunları canım arkadaşım..

cem dedi ki...

demek ki ayrı hikayeleri varmış yazılan ve çizilenin ki aynıysa hikayeleri bi yerde buluştururuz biz onları. sen üzülme; kahven ve sigaranla gülmesen bile gülümse...

Karōshi dedi ki...

Buluşturabiliriz çok istersek:) sen de üzülme sen de gülümse gülmesen de canım benim Cem'im.